PINA COLADA KARIKA



HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:

a tésztához:

190 g búzafinomliszt
60 g kókuszreszelék
12,5 g  friss élesztő
100 ml tej
30 g vaj
1 db tojás
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

1 doboz konzerv ananászkarika



ELKÉSZÍTÉS:

 1. A lisztet, a kókuszreszeléket, cukrot, sót összekeverjük.

Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a langyos, cukros tejben felfuttatott élsztőt.

Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.


2. A tésztát kétfelé vesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.

Hosszú  - nem túl vastag - csíkokra vágjuk. Kényelmesen át kell férnie az ananászkarikán!


3. A lecsepegtetett - papírtörlővel is leitathatjuk -  ananászkarikákat körbeburkoljuk a tésztacsíkokkal.

4. A kész gyümölcsöket sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és megkenjük tojással.


5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel -  sütjük, míg a felületük megbarnul.
Kb. 25 percig.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB PINA COLADA:

PITE





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések