PINA COLADA PITE

Avagy, kókuszos-ananászos pite, mely 25*25 cm-es sütőformában készült.


HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

a tésztához:

120 g búzafinomliszt
60 g kókszreszelék
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliáscukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
110 g vaj
2 db tojássárga 

(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)

a töltelékhez:

2 db tojásfehérje
1 doboz  konzerv, kockázott ananász 
40 g kókuszreszelék
ízlés szerint porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a kókuszreszeléket, a  sütőport, a kétféle cukrot, sót összekeverjük.

Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáöntjük két tojás sárgáját.

Az egészet jól összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kevés tejfölt adunk még hozzá.

Letakarva 30 percig hűtőbe tesszük.


2. A tésztát kétfelé vesszük és kinyújtjuk kb. 4- 5 mm vékonyra.


3. Egy sütőedényt kivajazunk és kibéleljükvele a formát.
A tészta felületét megszórjuk 2 evőkanál kókuszreszelékkel.


4. Elkészítjük a tölteléket.

Az ananászt lecsepegtetjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a cukrot és a gyümölcsöt.

Elterítjük a kókusszal megszórt tésztán.


5. A tészta másik felét az eslő formájára kinyújtjuk.
Befedjük vele a tölteléket.
 
Én pálmafás kiszúróval kiszaggattam, de nem lett túl lenyűgöző a végeredmény, így ezt nem ajánlanám.



6. Előmelegített sütőben 170 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a teteje halvány barna lesz.
Kb. 15-20 perc.


Megvárjuk míg kihűl.
Porcukorral meghintve tálaljuk!

Jó étvágyat!









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések