NUTELLAHABOS KOSÁRKÁK


A recept elkészítéséhez szükség van 12 db kosárkaformára.


HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

a tésztához:

140 g búzafinomiszt
40 g darált törökmogyoró
70 g vaj 
2 db tojássárgája
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 púpozott evőkanál tejföl
csipet só

a töltelékhez:

2 db tojásfehérje
2 evőkanál Nutella
50 darált törökmogyoró

a forma kikenéséhez olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a darált mogyorót, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojássárgákat. 
Az egészet jól összegyúrjuk, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Letakarva 30 percre betesszük a hűtőbe.


2. A kosárformákat - ecset segítségével - kikenjük olajjal.

Feltöltjük a tésztával.


3. A tojásfehérjéket kevés sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mogyorót és a Nutellát.


4. Megtöltjük a kosárkákat.


5. Előmelegített sütőben 165 fokon - légkeveréssel - 15 percig sütjük.


Megvárjuk míg kihűl, majd óvatosan kivesszük a sütiket a formából.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések