ALMÁS (PITE) KOSÁRKA


Csak a formájában különbözik a klasszikus pitétől. Ugyanaz a tésztája és ugyanaz a töltelék is.

HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a tésztához:

180 g búzafinomliszt
100 g vaj
1 db tojás
1 teáskanálnyi fahéj
1 tasak vaníliás cukor
50 g porcukor
1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

600 g (4 db) alma
2 teáskanálnyi fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.
Addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
Betesszük a hűtőbe 30 percre.


2. A kosárformákat kivajazzuk.
Megtöltjük a tésztával.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.
Kivesszük.
Belekanalzzuk a tölteléket.
Újabb 7-8 percre visszatesszük és készre sütjük.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések