FODROS FRANKFURTI LEVES

Alapvetően a leves a fodros keltől lesz fodros, de hogy ezt a hatást fokozzam, a zöldségeket is legyalultam hullámos reszelőn.
Igaziból,annyira nem lett látványos,mint amennyire vártam...😒 Tehát ez a mozzanat el is hagyható.

A végeredmény pedig ízben nem sokban különbözik a klasszikustól.


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

200g fodros kel
2 db közepes burgonya
1 nagyobb sárgarépa
3 szál Frankfurti virsli
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál pirospaprika
majoranna

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1/2 evőkanál liszt


ELKÉSZÍTÉS: 

1. A zöldségeket megmossuk.

A krumplit és a sárgarépát hullámos reszelőn legyaluljuk.



Ugyanezt a virslivel is megtesszük.


2. Elkészítjük a levesalapot.

A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rátesszük a pirospaprikát, sót, és a majorannát, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.

Mivel ebben az állapotban a zöldségek sokkal hamarabb puhulnak, mint egyébként, ezért csak ha felforr az alap, akkor tesszük hozzá őket.


3. A virsli kivételével, a zöldségeket a bugyborgó leveshez keverjük.

Kb. 15 percig főzzük, végül a virslit és a liszttel elkevert tejfölt is beletesszük. Még 3-5 percig főzzük.

Azon melegében tálaljuk!

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB FRANKFURTI ÉTEL:

FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍUSBAN




FRANKFURTI RAKOTTAS



FRANKFURTI FŐZELÉK



FRANKFURTI TORTILLATEKERCS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések