FRANKFURTI RAKOTTAS


A Frankfurti hozzávalói nemcsak levesként, de tepsiben sütve is finomak.


HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

3 db burgonya
2 db sárgarépa
50 dkg kelkáposzta
4-5 szál virsli
1 nagy poharas tejföl
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna

ELKÉSZÍTÉS:

1. A burgonyát és a sárgarépát nagy lyukon lereszeljük.

2. A káposztát csíkokra vágjuk.

3. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk a fokhagymával együtt.

4. Az eddigi alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük, fűszerezzük.

5. Egy kivajazott edénybe a beletesszük a keverék felét.

Megkenjük a fél doboz tejföllel.

Rátesszük a karikára vágott virslit.

Befedjük a zöldség másik felével. Megkenjük a maradék tejföllel.

6. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések