TŰZOLTÓ LEVES


 
Játszottam a tűzzel és ez lett a végeredménye...egy leves! 🚒😀


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

100 g lángolt kolbász
100 g füstölt, főtt hús (bármilyen-nálam paprikás karaj)


100 g gyufametélt

  
1 doboz Borsodi Tüzes sör (=500 ml)


1 db hegyes-erős paprika
1 db nagyobb sárgarépa
1 db nagyobb burgonya




3-4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál Erős Pista
só, bors
7 dl víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a kétféle húst.


2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt krumplit, erős paprikát és a sárgarépát.
Még 2-3 percig tovább pirítjuk.


3. Belekeverjük a pirospaprikát és a többi fűszert, majd felöntjük a sörrel és a 7 dl vízzel.
Közepes hőmérsékleten fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.


4. Hozzátesszük a tésztát és főzzük, míg megpuhul.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB LEVES:

PESTO LEVES GAZDAGON



FODROS FRANKFRUTI LEVES



FRANKFURTI LEVES KÍNAI STÍLUSBAN



MEXIKÓI BABLEVES GOMBÓCCAL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések