MÉZES-KRÉMES SPEKULATIUS TEKERCS


Hála, a német boltoknak, itthon is lehet Spekulatius/Spekuloos kekszet kapni.
Ez némileg olyan, mint a mi mézeskalácsunk, csak nem annyira édes és a fűszerezése is visszafogottabb. Éppen ezért édesebb krémekkel tökéletes kombinációt alkot.
Most a Mézes-krémes süteményünk krémjével készítettem el.


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g darált Spekulatius/Spekuloos keksz
2 evőkanál méz
1-2 evőkanál tej

20 g Spkeulatius kekszmorzsa a nyújtáshoz

a krémhez:

250 ml tej
3 evőkanál búzadara
30 dkg vaj
20 g frissen reszelt gyömbér
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.


2. Sütőpapírral lefedett nyújtódeszkán - a kekszmorzsát alászórva - kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagra.


3. Elkészítjük a krémet.

A tejet a vajjal egy lábasban feltesszük melegedni. Ha a vaj elolvadt, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük a krémet.

4. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük a krémet és egyenletesen felkenjük a tésztalapra.

5. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát.

6. 1/2 napra vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálajuk!


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések