VAJKARAMELLÁS SPEKUTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g darált Spekulatius/Spekuloos keksz
2 evőkanál tej
1-2 evőkanál a vajkaramellából

a töltelékhez:

125 ml tejszín (cukormentes, 30%-os)
150 g  kristálycukor
100 g vaj
csipet só

a bevonathoz:

80 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajkamella hozzávalóit egy lábasba öntjük és gyakori kevergetés mellett besűrítjük.
Kb. 13-15 perc.
Akkor jó, ha már sűrű buborékok vannak a felszínén és kezd barnulni, sziruposodni.


Ne ijedjünk meg, ha folyékony, sőt ilyennek kell lennie! Ahogy hűl, úgy válik krémessé.


2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.


3. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt deszkán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.


4. Megkenjük krémmel, majd a papír segítségével feltekerjük.


5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és bevonjuk vele a tekercset.
Tetejét dekorálhatjuk kekszmorzsával, bolti tejkaramella-morzsával, színes szórócukorral...stb.

Miután megszikkad a bevonat, hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések