MOZART KOCKA



Ebben a receptben a Mozart golyó ízei köszönnek vissza.
A marcipán a tésztában testesül meg mandula és cukor formájában.

HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:

a tésztához:

70 g búzafinomliszt
80 g darált mandula
1/2 tasak sütőpor 
50 g vaj
60 g porcukor
1 db tojás
1,5 dl tej
csipet só

a töltelékhez/dekorhoz:

50 g étcsokoládé
3-4 evőkanál mogyorókrém
20 g őrölt pisztácia
egész pisztácia
marcipánburgonya/marcipánmassza 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a csipet sót összekeverjük.




2. A tojást fehéredésig keverjük a porcukorral.
Hozzákeverjük a vajat és a tejet.
A lisztet apránként beledolgozzuk.

3. A formát egy masszívabb sütőlemezre helyezzük és feltöltjük a tésztával.
Egy db nálam üresen maradt.

4. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd csak ezután emeljük ki őket a formából.
Óvatosan, mert elég törékeny a tészta!

Ha a tészta felpúposodna, és emiatt nem tud megállni a kocka a lábán, egy élesk késsel a kitüremkedést levághatjuk.



5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a kockák tetejét teljesen belemártjuk, vagy csak átcsíkozzuk.

A közepére kb. 1 teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd megszórjuk darált pisztáciával.

Dekorálhatjuk egész pisztáciaszemmel vagy marcipánburgonyával, esetleg reszelt/kockázott marcipánmasszával.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések