FLAMINGÓTEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g kókuszreszelék
120 g Gréta epres bevonómassza
1,5-2 evőkanál a krémből
csipet só

a krémehez:

200 ml tejszín
250 ml tej
50 g vaj
ízlés szerint cukor
vanília bármilyen formában
2 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál búzafinomliszt
15 g kukoricakeményítő

a bevonathoz: (elhagyható)

150 g fehércsokoládé 
20 g kókuszreszelék
10 g Gréta epres bevonómassza

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet, a tejszínt egy lábasba öntjük. 
Belekeverjük a keményítőt, a búzadarát és a lisztet.
Végül belekockázzuk a vajat. Az egészet közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Teljesen kihűtjük.
Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.



2. Amikor kihűlt a krém, nekilátunk a tésztának. Korábban nem érdemes, mert kiszárad és törik.

A kókuszreszeléket egy tálba öntjük.
Vízgőt fölött felolvasztjuk a bevonómasszát és hozzáöntjük a kókuszhoz. Elkeverjük.



Ettől még nem áll össze, ezért kanalanként beledolgozunk annyit a krémből, hogy formázható tésztát kapjunk.


4. Szilikonos sütőpapírral fedett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.


5. Megkenjük a krémmel.



6. A papír segítségével feltekerjük.

Aki nem szeretne rá csokit, az így tegye be a hűtőbe 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára.
A többiek vízgőz felett olvasszák meg a csokit, majd öntsék a tekercsre.
Tetejére szórjon kókuszt és elmorzsolt bevonómasszát.


Szeletekre vágva tálaljuk.

MÉG TÖBB KÓKUSZOS ÉDESSÉG:

HABOS KÓKUSZOS-ZÖLDCIROMOS PALACSINTA



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések